Elkészítése
Először egy evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
Miután a leves felforrt, ízlés szerint fűszerezzük (például sóval, borssal, fokhagymával). Amikor a hús már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és együtt főzzük, amíg minden hozzávaló teljesen meg nem puhul.
A főzés végén tejfölből és lisztből habarást készítünk, amelybe felaprított kaprot is keverünk. A habarást lassan hozzáadjuk a leveshez, folyamatos keverés mellett. Végül elzárjuk a tüzet, és a levest ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás ízt kapjon.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

