Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
  • kb 40 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 4 rózsányi karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés kelkáposzta
  • paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor aprított kapor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • só
  • ételízesítő
  • kevés ecet
Palóc leves

Elkészítése

Először egy evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel.

Miután a leves felforrt, ízlés szerint fűszerezzük (például sóval, borssal, fokhagymával). Amikor a hús már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és együtt főzzük, amíg minden hozzávaló teljesen meg nem puhul.

A főzés végén tejfölből és lisztből habarást készítünk, amelybe felaprított kaprot is keverünk. A habarást lassan hozzáadjuk a leveshez, folyamatos keverés mellett. Végül elzárjuk a tüzet, és a levest ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanykás ízt kapjon.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/levesek/paloc-leves-2/