Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg lapocka
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 üveg zöldbabkonzerv
  • 1 egész fokhagyma
  • 4-5 db burgonya
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése

A húst megmosom, felkockázom és az ismert módon pörköltet készítek.

Amikor már félig puha a hús, leöntöm a konzervről a levet és csak a zöldbabot öntöm a pörköltre. Majd a megpucolt, megmosott és kockára felaprózott burgonyát is rárakom. Kicsit még együtt párolom, majd felöntöm vízzel. Sózom, ízesítem, fokhagymát is apróra belevágom és hagyom összefőni.

Majd tejföllel behabarom. Ecettel kissé savanyítom. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/paloc-leves/