Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka felső comb filé
- 2 marék zöldbab
- 2 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só, őrölt bors
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, majd megmossuk. A hagymát szálasra vágjuk és egy kevés zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd felöntjük egy kevés borral.
Hozzáadjuk a feldarabolt húst és egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyit vízzel, hogy bőven ellepje
Amíg fedő alatt fő a leves, feldaraboljuk a zöldségeket. Elsőként a répát és a gyökeret karikázzuk fel, majd hozzáadjuk a leveshez. Egy kicsi később hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a zöldbabot is.
Ha szükségesnek látjuk, a vizet pótoljuk! Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük a tejföllel, a liszttel, és őrölt pirospaprikával, majd visszaöntjük a főzőléhez. Jól elkeverjük!
Legutoljára az apróra vágott petrezselyem zöldet, őrölt borsot, kevés őrölt köményt, és annyi sót adunk hozzá, amennyi szükséges a végleges ízhez.

