Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3-4 db krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só
  • ételízesítő
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 tk liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • olívaolaj


Elkészítése:

A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket ízlés szerinti méretűre kockázzuk, majd a vöröshagymát is apróra vágjuk.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, majd megpároljuk benne a vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a húst és pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát is. Pár percig pároljuk őket, majd megszórjuk pirospaprikával és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi.

Ízlés szerint fűszerezzük, majd félpuhára főzzük a zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot is, majd egy kicsit később a kockákra vágott krumplit, majd készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel és amikor elkészült a leves, besűrítjük vele.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/palocleves-4/