A vöröshagymát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olajat, majd ezen a hagymát üvegesre pirítjuk.
A húst közepes kockákra daraboljuk, majd a hagymához adjuk és fehéredésig sütjük.
Amikor már mindenhol fehér a hús, akkor lehúzzuk a lábast a tűzről, majd rászórjuk a borsot, a fűszerpaprikát és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Sózzuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet is, majd visszatesszük a tűzhelyre és tovább főzzük.
A burgonyákat meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Amikor félig puha a hús, mehet bele a zöldbab és a krumpli.
Annyi vizet engedünk rá, amennyi levet szeretnék a levesnek. Közepes lángon addig főzzük, amíg minden teljesen átpuhul.
Elkészítjük a habarást. A lisztet és a tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd merünk hozzá a levesből 2-3 merőkanálnyit hőkiegyenlítés céljából. Újra alaposan elkeverjük, majd a lábasba csorgatva, állandó keverés mellett behabarjuk a levest.
Egyet forralunk rajta és készen is van.
Egészen forrón fogyasztva a legfinomabb!