Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g gulyáshús (sertés)
  • 250 g burgonya
  • 250 g zöldbab (sárga és zöld hüvelyű egyaránt megfelelő)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál bors
  • só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab babérlevél

Habaráshoz

  • 200 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A vöröshagymát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olajat, majd ezen a hagymát üvegesre pirítjuk.

A húst közepes kockákra daraboljuk, majd a hagymához adjuk és fehéredésig sütjük.

Amikor már mindenhol fehér a hús, akkor lehúzzuk a lábast a tűzről, majd rászórjuk a borsot, a fűszerpaprikát és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Sózzuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet is, majd visszatesszük a tűzhelyre és tovább főzzük.

A burgonyákat meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Amikor félig puha a hús, mehet bele a zöldbab és a krumpli.

Annyi vizet engedünk rá, amennyi levet szeretnék a levesnek. Közepes lángon addig főzzük, amíg minden teljesen átpuhul.

Elkészítjük a habarást. A lisztet és a tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd merünk hozzá a levesből 2-3 merőkanálnyit hőkiegyenlítés céljából. Újra alaposan elkeverjük, majd a lábasba csorgatva, állandó keverés mellett behabarjuk a levest.

Egyet forralunk rajta és készen is van.

Egészen forrón fogyasztva a legfinomabb!

https://receptneked.wps.hu/levesek/palocleves-7/