Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Palócleves kacsahúsból

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg kacsahús (farhát, szárny) 50 dkg zöldbab 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 ek pirospaprika 2 ek ételízesítő, házi 2 ek kacsazsír 1 kk őrölt bors 1 ek finomliszt 50 dkg burgonya 5 babérlevél 2 marék leves tészta 1 ek tárkony 1 ek tárkonyecet 2 pohár tejföl ízlés szerint só Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsahús (farhát, szárny)
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek ételízesítő, házi
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek finomliszt
  • 50 dkg burgonya
  • 5 babérlevél
  • 2 marék leves tészta
  • 1 ek tárkony
  • 1 ek tárkonyecet
  • 2 pohár tejföl
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A húsról levágom a zsíros részeket, felkockázom, és kisütöm. A töpörtyűt kiszedem belőle, félreteszem. (Másra használom, nem ehhez az ételhez). A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsíron megdinsztelem.

A farhátat két-három darabba vágom, a szárnyakat szintén feldarabolom, a hagymával elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával, és elkeverem.

Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel, és a hús puhulásáig főzöm.

Ha a hús megpuhult, a farhát részeit kiemelem a levesből a húst leválasztom a csontokról, a nagyobb darabokat aprítom, és visszateszem a levesbe. Beleszórom a tésztát, és 5 perc alatt puhára főzöm.

A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverem, adok hozzá a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is