Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Palócleves pulykacombból

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg pulyka felsőcomb filé 50 dkg zöldbab 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kk pirospaprika 2 ek kacsazsír 1 kk őrölt bors 1 ek finomliszt 50 dkg burgonya 5 babérlevél 1 tk borsikafű 2 pohár tejföl ízlés szerint petrezselyem zöld ízlés szerint só Elkészítése: A hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek finomliszt
  • 50 dkg burgonya
  • 5 babérlevél
  • 1 tk borsikafű
  • 2 pohár tejföl
  • ízlés szerint petrezselyem zöld
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem.
A húst 1 cm-es kockára vágom, elkeverem a hagymával, és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával és elkeverem.

Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsikafüvet, a kockára vágott burgonyát és a 2-3 centisre darabolt zöldbabot. Sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel, és a hús puhulásáig főzöm.

A tejfölt egy tálba borítom, adok hozzá a forró levesből, simára keverem, és visszaöntöm a levesbe.

Apróra vágott petrezselyem zölddel meghintem.

Összeforralom, és tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is