A húst felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rárakjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor egy kevés vizet öntünk rá, majd sózzuk és borsozzuk.
Amikor a hús már pörkölt állagú lett, felöntjük vízzel, ízlés szerint újra fűszerezzük, és hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a karikára vágott répát. Ezeket nagyjából puhára főzzük. Mielőtt teljesen megfőnének, hozzáadjuk az üveges zöldbabot (mivel ez előre főzött, nem szükséges tovább főzni).
Miközben az étel összefő, elkészítjük a tejfölös rántást. A rántást hozzáadjuk a leveshez, és pár percig hagyjuk bugyogni. Végül 3 evőkanál ecettel savanyítjuk, de csak akkor, ha a leves már nem forr, mivel a forrásban lévő tejfölös lét az ecet összehúzhatja.
Jó étvágyat!