Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertés hús
  • 1 üveg zöldbab
  • 2 szál répa
  • 2 közepes krumpli
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • 3 evőkanál ecet
  • 1 kis doboz tejföl
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rárakjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor egy kevés vizet öntünk rá, majd sózzuk és borsozzuk.

Amikor a hús már pörkölt állagú lett, felöntjük vízzel, ízlés szerint újra fűszerezzük, és hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a karikára vágott répát. Ezeket nagyjából puhára főzzük. Mielőtt teljesen megfőnének, hozzáadjuk az üveges zöldbabot (mivel ez előre főzött, nem szükséges tovább főzni).

Miközben az étel összefő, elkészítjük a tejfölös rántást. A rántást hozzáadjuk a leveshez, és pár percig hagyjuk bugyogni. Végül 3 evőkanál ecettel savanyítjuk, de csak akkor, ha a leves már nem forr, mivel a forrásban lévő tejfölös lét az ecet összehúzhatja.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/palocleves/