Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pandúrleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg malacköröm
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 marék kockatészta
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 db citrom héja és leve
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • csipet őrölt bors
  • ecet
  • cukor
  • tejföl (a tálaláshoz )

Elkészítése

A feldarabolt malackörmöt annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, a citromlevet belefacsarjuk, és a citromhéjjal meg a rozmaringgal ízesítjük. Közben az olajban megpirítjuk a kockatésztát, és amikor kész, kiszedjük.

A visszamaradt olajból a liszttel paprikás rántást készítünk. Ha a köröm megpuhult, kiszedjük, és a levét rántással besűrítjük, a megpirított tésztát beletesszük, és addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhult.

A kicsontozott körömdarabokat visszatesszük, ízlés szerint egy kevés ecettel, egy csipet cukorral, borssal ízesítjük, és tejföllel gazdagítjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pandurleves/