Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos bableves fodroskellel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db fodroskel levél
  • 2 csésze fehérbab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 - zellerszár
  • 2 doboz darabolt paradicsom ( paradicsomlében eltéve, összesen 480 g)
  • 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • bors
  • kevés cukor

Elkészítése

A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát, a répát és a zellert vágjuk apróbb, majd a fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le.

Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan.

Ezután keverjük hozzá a rozmaringot is és pirítsuk még vele kb fél percig, majd öntsük fel a paradicsommal, az alaplével vagy vízzel és adjuk hozzá a babot is.

Forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben adjunk hozzá kb 1 kk cukrot, hogy elvegyük a paradicsom savasságát. Utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Közben a fodroskel középső, vastag részéről húzzuk le a levelét és vágjuk durvára, majd keverjük bele a levesbe és főzzük még kb 5 percig. Ha nem tudjuk beszerezni a fodroskelt, akkor használjunk helyette kínaikelt vagy sima kelkáposztát.

Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/paradicsomos-bableves-fodroskellel/