Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge szemes bab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • fél liter sűrű házi paradicsomlé
  • egy csokor petrezselyemzöld, néhány levél zeller
  • egy kávéskanál pirospaprika
  • egy kisebb paradicsom
  • egy paprika
  • egy fej hagyma
  • egy teáskanál házi ételízesítő
  • egy ek olaj
  • egy ek világos rozs liszt
  • só


Elkészítése:

Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret.

Amikor felforr leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát,a petrezselyemzöldet csokorba kötve. ( a hagymát , ha belefőtt az íze kidobjuk a levesből.)

Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és” világos”rántást készítünk ( amúgy sötét, mert a teljes kiőrlésű liszt barna), hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk, majd hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük.

Tálaláskor tejföllel kínáljuk, valamint meg lehet szórni friss petrezselyemzölddel.

Lehet akár csipetkével is gazdagítani.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]Aki édesebben szereti tehet bele egy kis cukrot,vagy édesítőszert.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/paradicsomos-bableves/