Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk és egyenletes kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyire levest szeretnénk készíteni. Ízlés szerint sóval fűszerezzük, majd közepes lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
Amikor a burgonya megfőtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és alaposan elkeverjük. A levest felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Közben elkészítjük a habarást: a tejfölt simára keverjük a liszttel, ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne csomók. A forró levesből egy-két merőkanálnyit hozzáadunk a habaráshoz, hogy felmelegedjen, majd lassan, folyamatos keverés mellett visszaöntjük a levesbe.
A levest még 10-15 percig főzzük, hogy a habarás jól elkeveredjen és besűrűsödjön. Végül ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
