Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 ek vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma finomra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 30 dkg hámozott paradicsom
- 1 kk kakukkfű
- 6 burgonya
- 1 citrom leve
- 2 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- 1 l zöldség alaplé
- 1 kávéskanál só
- csipet bors,
- 1 ek aprított kapor
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 40 dkg lazac
Elkészítése:
A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel kiszedjük, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.
Felolvasztjuk a vajat egy fazékban és hozzáadjuk a hagymát, majd fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát és főzzük, amíg átlátszó lesz. Beletesszük a hámozott paradicsomot és burgonyát is és összepirítjuk.
Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön össze. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is!
Jó étvágyat hozzá!

