A vizet elkeverjük a paradicsomlével, és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a megtisztított hagymákat, majd az egészet feltesszük főni. Amikor a leves már meleg, feloldjuk benne a leveskockákat. Ha a hagymák megpuhultak, kivesszük őket a levesből.
Egy másik edényben olajon világos rántást készítünk a liszttel, majd megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés vízzel felengedjük, és állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Alaposan összekeverjük, és megvárjuk, amíg újra felforr. Ekkor a leves elkészült. Ha szükséges, a végén még ízlés szerint utána fűszerezhetjük.
A galuska hozzávalóit összekeverjük, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A levest a frissen kifőtt galuskákkal tálaljuk. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!