Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos leves sajtos galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 7 dl házi paradicsomlé
  • 2 liter víz
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 kevés oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldségleves kocka

A sajtos galuskához

  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • só
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg finomliszt

Elkészítése

A vizet elkeverjük a paradicsomlével, és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a megtisztított hagymákat, majd az egészet feltesszük főni. Amikor a leves már meleg, feloldjuk benne a leveskockákat. Ha a hagymák megpuhultak, kivesszük őket a levesből.

Egy másik edényben olajon világos rántást készítünk a liszttel, majd megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés vízzel felengedjük, és állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Alaposan összekeverjük, és megvárjuk, amíg újra felforr. Ekkor a leves elkészült. Ha szükséges, a végén még ízlés szerint utána fűszerezhetjük.

A galuska hozzávalóit összekeverjük, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A levest a frissen kifőtt galuskákkal tálaljuk. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!

https://receptneked.wps.hu/levesek/paradicsomos-leves-sajtos-galuskaval/