Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Paradicsomos,kolbászos burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a burgonyát és a gyökérzöldségeket (például sárgarépát, petrezselyemgyökeret) alaposan megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojást annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a tésztát apró darabokra csipkedjük. Egy lábasba tesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük kb. 1 liter vízzel, és hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a paradicsomlevet, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.14.

Hozzávalók

Rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítése

Először a burgonyát és a gyökérzöldségeket (például sárgarépát, petrezselyemgyökeret) alaposan megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojást annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a tésztát apró darabokra csipkedjük.

Egy lábasba tesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük kb. 1 liter vízzel, és hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a paradicsomlevet, a paprikát, és a kolbászt. Sóval ízesítjük, majd közepesnél kissé alacsonyabb hőfokon főzzük a levest.

Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), elkészítjük a rántást. Egy kis edényben az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és ezzel berántjuk a levest, majd jól elkeverjük.

Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, és összeforraljuk a levest. A csipetkéket a forrásban lévő levesbe tesszük, és addig főzzük, amíg a csipetkék feljönnek a leves felszínére, ami jelzi, hogy elkészültek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is