Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos,kolbászos burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes szál sárgarépa (most apróbb répákat pucoltam fel)
  • 1 közepes szál fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 db sárga húsú paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2,5 kávéskanál só
  • 1 szál kolbász (karikákra vágva )

Rántáshoz

  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

A csipetkéhez

  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítése

Először a burgonyát és a gyökérzöldségeket (például sárgarépát, petrezselyemgyökeret) alaposan megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojást annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a tésztát apró darabokra csipkedjük.

Egy lábasba tesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük kb. 1 liter vízzel, és hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a paradicsomlevet, a paprikát, és a kolbászt. Sóval ízesítjük, majd közepesnél kissé alacsonyabb hőfokon főzzük a levest.

Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), elkészítjük a rántást. Egy kis edényben az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és ezzel berántjuk a levest, majd jól elkeverjük.

Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, és összeforraljuk a levest. A csipetkéket a forrásban lévő levesbe tesszük, és addig főzzük, amíg a csipetkék feljönnek a leves felszínére, ami jelzi, hogy elkészültek.

https://receptneked.wps.hu/levesek/paradicsomoskolbaszos-burgonyaleves/