Először a burgonyát és a gyökérzöldségeket (például sárgarépát, petrezselyemgyökeret) alaposan megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojást annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a tésztát apró darabokra csipkedjük.
Egy lábasba tesszük a felaprított zöldségeket, felöntjük kb. 1 liter vízzel, és hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a paradicsomlevet, a paprikát, és a kolbászt. Sóval ízesítjük, majd közepesnél kissé alacsonyabb hőfokon főzzük a levest.
Amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), elkészítjük a rántást. Egy kis edényben az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, és ezzel berántjuk a levest, majd jól elkeverjük.
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, és összeforraljuk a levest. A csipetkéket a forrásban lévő levesbe tesszük, és addig főzzük, amíg a csipetkék feljönnek a leves felszínére, ami jelzi, hogy elkészültek.