Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Patisszonkrémleves sült patisszonnal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db patisszon ( kb 30 dkg)
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db hámozott paradicsomkonzerv
  • 3 karika csípős paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só
  • csipet chili
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mascarpone
  • 3 dl zöldségalaplé (vagy húsleves, vagy házi ételízésítő)
  • 1 marék friss bazsalikomlevél

A patisszon szelethez

  • 4 db hámozott, nagy szelet csillagtök
  • 4 szelet rántani való sajt, amennyi a patisszon közepét kitölti
  • 4 szelet piros paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • színes bors

Elkészítése

Először a csillagtök szeleteket sütjük. Meghámozzuk egészben a tököt, 4 db ujjnyi szeletet vágunk belőle, úgy hogy a szelet egészben maradjon és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk.

Egy tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, megkenjük olívaolajjal, erre tesszük a patisszont, közepébe sajt szeletet nyomunk, egy szelet pirospaprikát, meghintjük színes borssal, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőbe tesszük. Kb 30 perc alatt készre sütjük.

A leveshez feldaraboljuk a póréhagymát, csípős paprikát, fokhagymát, olívaolajra tesszük és kicsit elődinszteljük, erre tesszük a hámozott felkockázott csillagtököt, sózzuk, kis mézet teszünk bele, majd nyakon öntjük a paradicsommal és a zöldségalaplével.

Pároljuk kb 10 percig, majd botmixerrel pürésítjük végül beleteszünk egy jó marék bazsalikomot.

Hígítjuk vízzel, belerakjuk a mascarponét, csipet chilit. Ha felforrt máris elzárjuk a lángot, a megsütött patisszon szelettel kínáljuk. Lehet adni hozzá pirítóst is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/patisszonkremleves-sult-patisszonnal/