Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes vargánya leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • bors
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítése

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a feldarabolt vargánya gombát. Sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon megpirítjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről, és egy kevés fűszerpaprikával ízesíthetjük. Fokozatosan felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd a leveshez öntjük. Az egészet jól elkeverjük, és néhány percig még forraljuk, hogy besűrűsödjön.

Tipp

Ha intenzívebb ízre vágyunk, a rántásba keverhetünk apróra vágott fokhagymát is. A levest friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és kínálhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy friss bagettel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/petrezselymes-varganya-leves/