Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pezsgőkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 üveg jó minőségű, édes pezsgő
  • 4 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • csipet só
  • őrölt fahéj
  • 6 darab szegfűszeg
  • 2 evőkanál tejszínízű pudingpor
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése

A fűszerekkel, 2 ek cukorral, sóval és a mazsolával felforraljuk a pezsgőt.

Kihabosítjuk a tojásoksárgákat a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport és simára keverjük a tejszínnel.

A forró levesből merünk a tojássárgás-pudingos keverékre, elkeverjük, majd besűrítjük vele a levest és néhány percig főzzük még.

Fűszerekkel és tejszínhabbal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pezsgokremleves/