Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Pikáns húsgombócleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej felkockázott hagyma fél marék feldarabolt zellergumó 2 marék felkarikázott sárgarépa 2 marék felkarikázott fehérrépa fél marék feldarabolt karalábé 25-30 dkg darált hús 20 dkg rizs (kifőzve kell mérni) ízlés szerint só, bors, őrölt paprika, lestyán, tárkony 2 dl tejföl 2 evőkanál liszt 1 tojás kevés zsiradék Elkészítése: A zsiradékon a hagymát megdinsztelem, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej felkockázott hagyma
  • fél marék feldarabolt zellergumó
  • 2 marék felkarikázott sárgarépa
  • 2 marék felkarikázott fehérrépa
  • fél marék feldarabolt karalábé
  • 25-30 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs (kifőzve kell mérni)
  • ízlés szerint só, bors, őrölt paprika, lestyán, tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • kevés zsiradék


Elkészítése:

A zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd rádobom a feldarabolt zöldségféléket. Együtt párolom őket rövid ideig, sózom, majd olyan 2-2,5 liternyi vízzel felöntöm. Mikor már kicsi híján megfőtt, beledobálom az összetépett tárkonyt és lestyánt. Míg a leves fő, addig elkészítem a gombócokat.

Először a rizst kell megfőzni. Pici zsiradékon megfuttatom a rizst. Utána a rizs mennyiségének duplája mennyiségű forró vízzel felöntöm, megsózom. Addig főzöm, míg a levét el nem főtte. Ezután letakarom és hagyom megdagadni.

A darált húst a főtt rizzsel összekavarom. Fűszerezem a sóval, borssal és őrölt paprikával. Ütök rá egy tojást és jól eldolgozom. Utána apró gombócokat készítek és a levesbe kifőzöm. Olyan negyed óra alatt készre fő a gombócom. Ezután a tejfölből és a lisztből készült gyenge habarással behabarom a levest. Összeforralom és tálalhatom is.
[box style=”info”]A lestyán mindig bővebben, míg a tárkonyt szűkebben mérem, mert a család a lestyán ízét szereti jobban. Főzés közben a fűszereket, fűszernövényeket mindig kóstolással adagolom, soha nem dekázom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is