Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 3 db babérlevél
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 db virsli
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A lencsét főzés előtt kb. két órára beáztatjuk, majd leszűrjük és átöblítjük. Egy lábasba tesszük, felöntjük kb. 1,2 liter vízzel. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, valamint a feldarabolt fehér- és sárgarépát. Beletesszük a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb. 40 percig főzzük, amíg a lencse és a zöldségek megpuhulnak.

Amikor elkészült, a levest mustárral ízesítjük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Végül beletesszük a felkarikázott virslit és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd egyszer felforraljuk. Forrón kínáljuk.

Tipp

A pikáns ízt fokozhatjuk egy kevés citromlé vagy ecet hozzáadásával. Ha sűrűbb levest szeretnénk, a főtt lencse egy részét turmixoljuk bele, így krémesebb állagot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pikans-lencseleves/