Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pontyhalászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyfilé
  • 1 kg halfej és farokrész
  • 30 dkg belsőség (ikra, haltej, máj, stb.)
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 3 ek fűszerpaprika
  • 1 db csili paprika (elhagyható
  • só


Elkészítése:

A pontyfiléket beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át, a bőrét ne, így a szeletek egyben maradnak.

Amikor 3 cm-t beirdaltam levágom a szeletet. Ezt addig folytatom, míg végig nem érek az egész halon. A szeleteket besózom, és felhasználásig hűtőbe teszem.

A halfejeket és farokrészeket 2 liter vízben felteszem főni, beleteszem a félfőre vágott vöröshagymát,  a csilipaprikát, a sót, és egy órán keresztül lassú tűzön főzöm. Ha megfőtt, a fejek és a farokrészek csontjait kidobom, és a lefőtt húst és hagymát a lével együtt átpasszírozom.

A leszűrt lét egy másik fazékba rakom, megszórom fűszerpaprikával, beleteszem az előkészített halszeleteket, halbelsőséget, az elfőtt víz mennyiséget pótolom. Lassan, a forrástól számítva még kb. tíz percig főzöm, amíg a halszeletek megpuhulnak.

Forrón tálalom, friss kenyeret kínálok mellé.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pontyhalaszle/