Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Póréhagymakrém leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olaj
  • 250 g póréhagyma
  • 150 g burgonya
  • 1,5 l zöldség alaplé(kockából is lehet)
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítése:

Forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát és a kockára vágott burgonyát. Sűrű kevergetéssel pirítsuk a zöldségeket, amíg a póréhagyma puha lesz. (Kb. 5 perc)

Adjuk hozzá a korábban elkészített zöldség alaplét, majd ízlés szerint só és bors. Főzzük kb. 20-25 percig, amíg a burgonya és a megpuhul.

Összeturmixoljuk a levest, majd hozzá adjuk a tejszínt és további pár percig főzzük.

Pirított kenyérkockákkal és egy kis tejszínnel tálaljuk

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/porehagymakrem-leves/