Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos-tejszínes almaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 db alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • pici só
  • ízlés szerint cukor
  • 2 csomag vaníliacukor
  • ½ citrom
  • 8-10 db szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj, vagy 1 rúd egész fahéj
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket és puhára főzzük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk amíg felforr, és a levesünk el is készült. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pudingos-tejszines-almaleves/