Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Pulykaaprólék-leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g pulyka leveshús (far – hát, szárny, szív, zúza) 5 sárgarépa 2 petrezselyemgyökér 1 kisebb zeller 1 kisebb karalábé 1 nagyobb krumpli 1 vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma kevés só néhány szem bors kis csokor petrezselyem- és zellerzöld 2 marék levestészta Elkészítése: A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.06.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g pulyka leveshús (far – hát, szárny, szív, zúza)
  • 5 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • néhány szem bors
  • kis csokor petrezselyem- és zellerzöld
  • 2 marék levestészta


Elkészítése:

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a karalábét megpucolva felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedjük.

Kevés zsiradékon pároljuk, majd megsózzuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány szem borsot teszünk hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzzük, időnként megkeverve.

Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűrjük a levet. A húsleves levében 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzünk. Újra felforraljuk, és elkészült a leves.

Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlünk rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is