Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykagulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykacomb filé
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 darab burgonya
  • só
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • szemes bors
  • 3 darab babérlevél
  • 5 evőkanál zsír

Elkészítése

A húst az esetleges inaktól, hártyáktól megtisztítjuk és 2 cm-es kockákra vágjuk.

A paradicsomot, paprikát kockára vágjuk.

Az apróra vágott hagymát a felhavített zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát. Ha a paprika és a hagyma is kiengedte és elfőtte a levét és csak a zsír maradt, akkor beleszórjuk a fűszerpaprikát a tűzről levéve. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük.

Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd hozzátesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a paradicsomot és visszatesszük a tűzre.

Ezt a levet felforraljuk, majd beletesszük húst. Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Mikor levét elfőtte a hús, hideg vízzel felengedjük.

Amikor a hús már félig puha, beletesszük a megtisztított, karikára vágott leves zöldségeket.

Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pulykagulyas/