Hozzávalók:
- 3 nagyobb pulykanyak
- néhány szem bors
- 3 db sárgarépa
- 2 db. petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- fél karalábé
- fél zeller
- kevés petrezselyem zöld
- só
- 4 marék csigatészta (más levestésztával is kitűnő)
Elkészítése:
A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük, esetleg hasábra (batonra) vágjuk.
A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.
A nyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós vízben, néhány szemes borssal együtt, annyira, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.