Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykanyakleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykanyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 darab zöld paprika
  • 0,25 darab zellergumó
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 levél kelkáposzta (elmaradhat)
  • 1 szelet karalábé (elmaradhat)
  • petrezselyemzöld
  • lestyán
  • 10 szem fekete szemes bors
  • 2 kiskanál só
  • őrölt szerecsendió
  • 2 liter víz
  • cérnametélt

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket szükséges feldaraboljuk, megmossuk.

A feldarabolt pulykanyakat fazékba rakjuk és kb 2 liter vízzel felöntjük, a szemes borsot ekkor már rádobhatjuk és lassú tűzön kezdjük el főzni.

A pulykának a forrástól számítva 2 órára van szüksége hogy megpuhuljon. Kb félidőben a zöldségeket is hozzáadjuk, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közben megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítünk. Érdemes apránként az elpárolgott vizet is pótolni.

Miután megpuhultak a zöldségek és a hús is, elzárjuk alatta a tüzet és egy másik fazékba átszűrjük. Mi a húst és a zöldségeket külön szoktuk kínálni.

A levestésztát egy kisebb fazékban, sós vízben kifőzzük, kínálhatjuk ezt is külön vagy a leszűrt tésztát bele is tehetjük az elkészült levesbe.

Azonnal, forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pulykanyakleves/