Elkészítése
Megpucoljuk a zöldségeket és feldaraboljuk.
A fazékba teszünk egy evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a vajat, beleöntjük a póréhagymát, a feldarabolt petrezselyemgyökeret, a zellert és egy kicsit megdinszteljük (1-2 perc), majd hozzáadjuk a felkockázott pulykamell filét és fehéredésig dinszteljük. Közben ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, petrezselyemzölddel és apróra vágott lestyánlevéllel.
Felengedjük hideg vízzel, beletesszük a feldarabolt vargányát, a felaprózott savanyú káposztát és alacsony lángon elkezdjük főzni.
Kb 10 percnyi főzés után hozzáadjuk a mirelit zöldséget és készre főzzük.
A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük, utána két merőkanál levessel hígítjuk (fontos a hőkiegyenlítés, hogy ne legyen csomós a levesünk), majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe.
Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és ha szükség még utánízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Tálaláskor adhatunk hozzá joghurtot vagy tejfölt.








