Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykaragu leves savanyú káposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg pulykamell filé
  • 1 tasak mirelit finomfőzelék keverék
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 dl savanyú káposzta
  • 1 evőkanál felkarikázott póréhagyma
  • csipet őrölt kömény
  • lestyán
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál apróra vágott mirelit vargánya
  • 1 evőkanál 12 %-os tejföl vagy görög joghurt
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • só
  • bors

Elkészítése

Megpucoljuk a zöldségeket és feldaraboljuk.

A fazékba teszünk egy evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a vajat, beleöntjük a póréhagymát, a feldarabolt petrezselyemgyökeret, a zellert és egy kicsit megdinszteljük (1-2 perc), majd hozzáadjuk a felkockázott pulykamell filét és fehéredésig dinszteljük. Közben ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, petrezselyemzölddel és apróra vágott lestyánlevéllel.

Felengedjük hideg vízzel, beletesszük a feldarabolt vargányát, a felaprózott savanyú káposztát és alacsony lángon elkezdjük főzni.

Kb 10 percnyi főzés után hozzáadjuk a mirelit zöldséget és készre főzzük.

A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük, utána két merőkanál levessel hígítjuk (fontos a hőkiegyenlítés, hogy ne legyen csomós a levesünk), majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe.

Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és ha szükség még utánízesítünk.

Forrón tálaljuk.

Tálaláskor adhatunk hozzá joghurtot vagy tejfölt.

https://receptneked.wps.hu/levesek/pulykaragu-leves-savanyu-kaposztaval/