Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykaragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 1 szelet kelkáposzta
  • 1 dl zöldborsó
  • 5 dkg száraz orsótészta (durum lisztből készült)
  • zöldpetrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 5 szelet mirelit vargánya
  • 1 db paradicsom
  • 3 szelet kápia paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát, fehérrépát, zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a pulykahúst hozzáadva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, zellert, petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát és a paprika karikákat.

Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a tésztát, majd készre főzzük.

A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leveslével felhígítjuk, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a levesbe és alaposan kiforraljuk.

Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/pulykaragu-leves/