Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykazúzás tárkonyos raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db apróra vágott pulykazúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szelet paprika
  • 1 tasak mirelit finomfőzelék alap (borsó, sárgarépa)
  • 1 marék apró csigatészta
  • 2 csipet szárított lestyán
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál ecetes tárkony
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 szelet szárított vargánya
  • só
  • bors

Elkészítése

Megtisztítjuk a zúzát és nagyon apró kockára vágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, azon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, rátesszük a zúzát, fehéredésig hevítjük, majd egy kis (kb 1 dl) meleg vizet töltünk rá és megpároljuk, majd “zsírjára” pirítjuk. Rádobjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mirelit zöldséget és együtt forgatjuk, ameddig kienged a zöldség és elkezd dinsztelődni.

Fontos, hogy ne hagyjuk ott, mert hamar leég. Néhányszor megforgatjuk, rátesszük a petrezselyemzöld felét, a szárított lestyánt, a vargányát, ízesítjük borssal és vízzel felengedjük.

Amikor felforr, akkor beletesszük a tésztát is (mirelit zöldség hamar puhul), belerakjuk az apróra vágott tárkonyt is.

Közben elkészítjük a habarást, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejszínnel, majd egy evőkanál levessel felengedjük és hozzáöntjük a levesünkhöz és jól kiforraljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/pulykazuzas-tarkonyos-raguleves/