Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Radóci csorba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirke vagy pulykamell
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 1 darab zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • chilipaprika
  • só
  • bors
  • olaj
  • 1 citrom leve

Elkészítése

A megtisztított répát, zellert és zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.

A megtiszított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük a levest kb 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal és kevés leveslével, majd a habarást folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.

Aprított petrezselymet, citromlevet és chilit adunk a leveshez ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/levesek/radoci-csorba-2/