Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Radóci csorba pulykahússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg pulykamell
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál görög joghurt vagy tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • citromlé
  • 3 szelet csípős paprika
  • lestyán
  • szárított petrezselyemzöld
  • 1 liter húsleves

Elkészítése

A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter húsleves alaplével, beletesszük az egész hagymát, petrezselymet, lestyánt, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

A tejfölt vagy joghurtot simára keverjük a tojássárgájával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk 1-2 merőkanállal a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével.

Egy szelet kenyérrel tartalmas, laktató étel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/radoci-csorba-pulykahussal/