Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rádóci csorba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke vagy pulykamell
  • 2 szál nagyobb répa
  • 2 szál gyökér
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, chilipaprika
  • 1 citrom leve
  • olaj


Elkészítése:

A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk.

Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/radoci-csorba/