Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Raguleves túrógombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 fej karalábé
  • 0,5 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • só
  • 2 teáskanál bors
  • 3 teáskanál tárkony
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 teáskanál olaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 dl tejszín

Elkészítése

Leves:

A csirkemellet megtisztítjuk és kockára vágjuk. A zöldségeket és a hagymát felaprítjuk. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és együtt pároljuk. Ezután beletesszük a felaprított zöldségeket és a fokhagymát, majd tovább pároljuk néhány percig.

Megszórjuk tárkonnyal, alaposan elkeverjük, majd felöntjük kb 2 liter vízzel. Beletesszük a paprikát, paradicsomot és a zellerlevelet, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Túrógombóc:

Közben elkészítjük a gombócot: a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a felvert tojást, a csipet sót és a búzadarát. Jól összekeverjük, majd vizes kézzel apró gombócokat formázunk.

Amikor a leves már majdnem kész, a forrásban lévő lébe beleengedjük a gombócokat. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a leves tetejére, ez jelzi, hogy megfőttek.

Sürítés:

A tejszínben elkeverjük a kukoricakeményítőt, majd néhány merőkanálnyi forró levest hozzáadunk, hogy hőkiegyenlítést végezzünk. Ezután a keveréket visszaöntjük a levesbe és óvatosan felforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Ha szükséges még ízesítjük sóval, borssal és egy kevés tárkonnyal.

Tipp:

A túrógombócba tehetünk apróra vágott petrezselymet is, így még frissebb lesz az íze. Ha selymesebb levest szeretnénk, a tejszínt részben helyettesíthetjük egy kevés tejföllel. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalva igazi, házias fogás.

https://receptneked.wps.hu/levesek/raguleves-turogomboccal/