Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 jó púpos ek liszt 4 ek olaj 1 csapott tk fűszerpaprika 1 liter víz 1 tk házi ételízesítő 1 púpos kk őrölt köménymag 0,5 kk só 4 szelet kenyér Elkészítése: Egy kisebb fazékban a lisztet simára keverjük az olajjal, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva rászórjuk a paprikát, fokozatosan adagoljuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.10.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 jó púpos ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 csapott tk fűszerpaprika
  • 1 liter víz
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 púpos kk őrölt köménymag
  • 0,5 kk só
  • 4 szelet kenyér


Elkészítése:

Egy kisebb fazékban a lisztet simára keverjük az olajjal, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.

A tűzről lehúzva rászórjuk a paprikát, fokozatosan adagoljuk a vizet, közben csomómentesre keverjük.

Ízesítjük a fűszerekkel és sűrűsödésig főzzük.

Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.

A levest melegen, a kenyérkockákkal kínáljuk.

[box style=”info”]Van úgy, hogy összegyűlik pár szelet már nem olyan friss kenyér. Ilyenkor, ha nem bundás kenyér lesz belőle, akkor ehhez az egyszerű leveshez használom fel. Olcsó, hisz alig szükséges hozzá pár dolog.
Gyorsan meg is van, nem kell vele sok időt eltölteni a konyhában.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is