Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg barna csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 2 ek gluténmentes lisztkeverék
- 2 liter hús-, vagy zöldség alaplé
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- kakukkfű
- chili
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a kacsazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és megpároljuk. (Én a gombát nem szoktam hámozni, csak alaposan megmosom.)
Ha a gomba elérte a megfelelő puhaságát, megszórom a liszttel, picit pirítom, meghintem pici fűszerpaprikával, majd felöntöm az alaplével, hozzáadom az aprított fokhagymát, a chilit, az aprított petrezselymet. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és felforralom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!

