Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagy szál sárgarépa 3 szál petrezselyem 1 kisebb karalábé 4 nagyobb db krumpli 1 közepes fej vöröshagyma 4 ek olaj 1 tk só 1 tk fűszerpaprika 1 tk házi darált paprika 0,5 kk őrölt bors 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) Tésztához: 1 kisebb tojás 10 dkg liszt Elkészítése: Minden zöldséget alaposan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagy szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 kisebb karalábé
  • 4 nagyobb db krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk házi darált paprika
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

Tésztához:

  • 1 kisebb tojás
  • 10 dkg liszt


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit apróra daraboljuk, a vöröshagymát kockára vágjuk.

Utóbbi egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.

Közben a tésztához a lisztet tojással nem túl lággyá dolgozzuk. (Ha lágy, nem tudjuk reszelni. Ezt liszttel korrigálhatjuk.)

Ha a zöldségek kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk a krumplit. A tésztát pedig a reszelő nagy lyukán a levesbe reszeljük.

Mire a krumpli megpuhul, a tészta is megfő.

Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Valamikor rég már készítettem ezt a levest, de akkor valahogy nem sikerül a tésztát reszelni. Utólag jöttem rá, hogy túl kevés volt a liszt és ez volt a gond. Természetesen a leves gazdagítható olyan más zöldségekkel, amik még megtalálhatók a kamrában, mint például zeller, karfiol, stb. Arra érdemes figyelni, hogy a tészta a leves levét eléggé elszívja, ezért inkább több vizet ajánlott hozzáadni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is