Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Retekkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg retek
  • 1 evőkanál citromlé
  • szárított zöldségkeverék vagy delikát
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • só
  • édesítő vagy cukor

Tálaláshoz minden tányérra

  • 1 csipet petrezselyemzöld
  • 1 csipet aprított újhagymaszár vagy metélőhagymaszár
  • 3 csipet pirított kenyérkocka

Elkészítése

A megtisztított retket összeaprítjuk, hozzáadjuk a citromlevet, egy csipet sót, a szárított zöldségkeveréket (ha delikátot használunk figyeljünk a sózásra), az őrölt köménymagot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd megfőzzük.

A joghurtot és a tojássárgáját simára keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Ha a retek megfőtt, akkor a forró léből szedünk egy keveset a keverékre, majd szűrőn keresztül a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.

Ízlés szerint pici édesítővel vagy cukorral is ízesíthetjük. Én így szeretem.

Tányérokba szedjük petrezselyemzölddel, hagymaszárral és pirított kenyérkockával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/retekkremleves/