Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg ribizli
  • 1-2 db fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint )
  • 2 dl tejszín
  • vaníliás cukor (vagy aroma )
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

A vizet feltesszük forrni a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Amikor már gyöngyözik, hozzáadjuk a ribizlit, és együtt főzzük, amíg a szemek teljesen megpuhulnak.

Ezután levesszük a tűzről, és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima, magoktól mentes alapot kapjunk. A levet visszatesszük a tűzhelyre, majd belekeverjük a vaníliás cukrot vagy vaníliaeszenciát.

Amikor ismét forrni kezd, hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, majd lassan belecsorgatjuk a tejszínt is, folyamatos keverés mellett. Egy rövid forralás után levesszük a tűzről.

A levest teljesen lehűtjük, majd tejszínhabbal tálaljuk. Ha szükséges, ízlés szerint még adhatunk hozzá cukrot.

Tipp

Ha szeretnénk pikánsabb ízt, egy kevés citromhéjat vagy citromlevet is adhatunk a leveshez. A tejszínhab helyett vaníliafagylalttal is kínálhatjuk, ami különösen jól illik hozzá a nyári melegben.

https://receptneked.wps.hu/levesek/ribizlikremleves/