Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sáfrányos burgonyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab burgonya
  • só
  • szerecsendió
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet sáfrány
  • zöldségleves kocka
  • tej

Elkészítése

A megpucolt, felkockázott burgonyát annyi vízben főzöm, hogy éppen csak ellepje. Sózom, adok hozzá egy babérlevelet és a zöldséges leveskockát.

Amikor a burgonya már megfőtt, hozzáadom a tejet- ízlés szerint – és egy csipet sáfrányt és egy kevés szerecsendiót.

Újra fölmelegítem, majd kiveszem a burgonya felét , ezt félre teszem. A többit a levessel krémesre turmixolom, majd visszarakom az egészben hagyott burgonyát.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/safranyos-burgonyleves/