Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtgombócos zöldségleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Zöldségleves

  • 2 közepes cukkini
  • 2 db karalábé
  • 3 db sárgarépa
  • 1 liter húsleves
  • 1 dl főzőtejszín
  • só
  • bors

Sajtgombóc

  • 25 dkg reszelt sajt (vegyes )
  • 2 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A zöldségeket mind julienne-re vágjuk (tudod, ez a gyufaszál szélesség-hosszúság). Olívaolajon (vagy bármilyen más olajon) kezdjük párolni először a sárgarépát, majd a karalábét, végül a cukkinit. Ez a “főzési sorrendjük”. A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, de figyeljünk a felöntőlé ízére is!

Ha már a cukkini is belekerült, felöntjük szűrt húslevessel vagy húsleveskockából készült lével, kb. 1 liternyivel.

A sajtgombóc hozzávalóit összekeverjük. Ha jól adagoltuk a lisztet, akkor jól formázható masszát kapunk; ha nem, mehet bele még egy kevés liszt. Ha a leves felforrt, beleformázzuk a gombócokat.

Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor pár perc főzés után hozzáadunk kb. 1 dl főzőtejszínt. Ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódhat; csak “összemelegítjük”.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtgombocos-zoldsegleves/