A zöldségeket mind julienne-re vágjuk (tudod, ez a gyufaszál szélesség-hosszúság). Olívaolajon (vagy bármilyen más olajon) kezdjük párolni először a sárgarépát, majd a karalábét, végül a cukkinit. Ez a “főzési sorrendjük”. A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, de figyeljünk a felöntőlé ízére is!
Ha már a cukkini is belekerült, felöntjük szűrt húslevessel vagy húsleveskockából készült lével, kb. 1 liternyivel.
A sajtgombóc hozzávalóit összekeverjük. Ha jól adagoltuk a lisztet, akkor jól formázható masszát kapunk; ha nem, mehet bele még egy kevés liszt. Ha a leves felforrt, beleformázzuk a gombócokat.
Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor pár perc főzés után hozzáadunk kb. 1 dl főzőtejszínt. Ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódhat; csak “összemelegítjük”.
Jó étvágyat!