A sajtkrémleves egy selymes és ízletes fogás, amelyet a tömlős sajt krémessége és a friss fűszerek aromája tesz különlegessé. Ropogós kiflikarikákkal tálalva igazán laktató és melengető étel, amely előételként és könnyű vacsoraként is tökéletes.
Leves elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a tömlős sajtokat, és folyamatosan kevergetve felolvasztjuk benne. Sóval, borssal ízesítjük, majd amikor felforr, főzőtejszínnel behabarjuk. Végül kevés frissen reszelt szerecsendióval és fehérborssal ízesítjük, hogy még karakteresebb legyen az íze.
Feltét elkészítése
A szikkadt kifliket karikákra vágjuk, kevés olajjal és fokhagymaporral összeforgatjuk, majd tepsibe téve alacsony hőfokon ropogósra pirítjuk.
Tálalás
A forró levest tányérba szedjük, reszelt sajttal megszórjuk, és ropogós kiflikarikákkal kínáljuk. A tetejét frissen aprított snidlinggel díszítjük.
Tipp
Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, reszelt füstölt sajttal vagy kéksajttal is elkészíthetjük. A krémes alaphoz jól illik egy kevés fehérbor is, amit az alapléhez öntve főzhetünk bele.