Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémleves baconnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb 20 dkg reszelt sajt
  • 1-2 csomag natúr tömlős sajt
  • 2 dl tejföl (vagy főzőtejszín)
  • 5-6 evőkanál finomliszt
  • 1 db húsleveskocka
  • szerecsendió
  • bors
  • só

Feltéthez

  • néhány szelet kenyér
  • sajt
  • fokhagyma
  • pár szelet bacon (vagy császárszalonna )
Sajtkrémleves baconnel kép

Elkészítése

A húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A lisztet tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig.

Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét.

A kenyérszeleteket kenyérpirítóban aranybarnára pirítjuk. Ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, majd apró kockákra vágjuk. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük.

Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.

A tálaláskor néhány szem kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtkremleves-baconnel/