Elkészítése
A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a liszttel, és folyamatos keverés mellett enyhén pirítjuk.
Felöntjük a tej felével és kb. 2 dl vízzel, majd csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés szerecsendióval.
A sajtot kisebb darabokra vágjuk vagy lereszeljük, és a leveshez adjuk. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad. Ha szükséges, további vizet vagy tejet adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt sűrűséget.
A levest botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. Ha még selymesebb állagot szeretnénk, hozzákeverünk 0,5 dl tejszínt is.
Bacon chips:
A baconszeleteket egy száraz, hideg serpenyőbe tesszük, és alacsony hőfokon elkezdjük pirítani. Ahogy a zsír kiolvad, fokozatosan növeljük a hőt, és addig sütjük, amíg ropogósra nem pirul. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk, majd kisebb darabokra tördeljük.
Tálalás:
A forró levest tányérokba merjük, a tetejére ropogós bacon chipset szórunk. Ízlés szerint pirított kenyérkockával is kínálhatjuk.
